Duurzaamheidslening

Wat is een Duurzaamheidslening? ​​

Het energiezuinig maken van uw woning kost geld. Omdat uw gemeente of provincie het belangrijk vindt dat zoveel mogelijk woningen energiezuinig worden, kunt u wellicht in aanmerking komen voor een Duurzaamheidslening.

Dat is een lening met een aanzienlijke korting op de rente voor de financiering van energiebesparende maatregelen in en aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, een zuinige verwarmingsinstallatie, HR++ glas en/of gevel-, dak- of vloerisolatie.Met energiebesparende maatregelen kunt u niet alleen besparen op uw woonlasten, u maakt er uw woning ook aangenamer en comfortabeler mee. Meer wooncomfort én een lagere energierekening dus! Bovendien kunnen energiebesparende maatregelen goed zijn voor de waarde van de woning. Verder draagt u met deze maatregelen bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

De aanvraag, de financiële toets die bepaalt of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor de lening en het verstrekken van de lening worden door SVn verzorgd.Omdat u een lening aangaat, dient u voldoende kredietwaardig te zijn. Dit wordt door SVn getoetst. SVn kan u niet adviseren welke lening het meest geschikt is. Twijfelt u of dit product geschikt is voor u? Of heeft u behoefte aan advies over het effect van de lening op uw financiële positie? Win dan advies in bij een erkend financieel adviseur.

Meer informatie over de Duurzaamheidslening Overijssel vindt u hier.

Hulp nodig bij het aanvragen van een Duurzaamheidslening?

Vindt u het lastig om uit te zoeken hoe het aanvragen van een  Duurzaamheidslening werkt? Neem dan gerust contact met ons op. Meuleman Elektrotechniek uit Hengelo heeft ruime ervaring met het aanvragen van deze lening en kan u daarbij uitstekend op weg helpen. Aarzelt u dus niet om ons om advies te vragen.

Rendement van uw zonnepanelen met de Duurzaamheidslening en BTW-teruggaaf

Als u nu zonnepanelen installeert, dan levert dat meer rendement op dan het geld op uw spaarrekening. Bovendien kan het zo maar zijn dat de kosten van rente en aflossing wegvallen tegen het rendement van uw panelen. Dan begint u meteen met het terugverdienen. En wie wil dat  nu niet? In het rekenvoorbeeld hieronder geven we een overzicht. Wij gaan daarbij uit van de situatie zoals die is op 1 december ’14. Wilt u meer uitleg, dan horen we dit graag. Contact.

Zie  Rekenvoorbeeld

  • Routebeschrijving

  • Volg ons op

    LinkedIn

  • Logo Uneto

(2023)
MENU