Energielabel Hengelo

Wat is een energielabel voor je woning? En hoe regel ik dit?  

( Bron: http://www.energielabel.nl/woningen )

In januari en februari 2015 hebben alle huiseigenaren, die nog geen energielabel hadden, een voorlopig energielabel per post thuis ontvangen. Dit is gebaseerd op het bouwjaar van de woning en is voor enkele tientjes te corrigeren voor genomen maatregelen en eenvoudig online via enkele vragen om te zetten in een definitief energielabel (zie onder). Bij verkoop of nieuwe verhuur is een definitief label verplicht op straffe van een boete van maximaal  €405,=.

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Verkopers en verhuurders zijn verplicht om aan kopers en huurders een energielabel te geven. U kunt met een webtool snel, eenvoudig en met weinig kosten een energielabel aanvragen.

Hoe ziet een energielabel eruit? 

energielabel-logoHet energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen. Het energielabel is een document waarin deze kenmerken zijn beschreven.
U ziet hier een voorbeeld van een energielabel.

 

Heeft u nog vragen over de energielabel? 

Kijk dan hier voor de  “Veel gestelde vragen”

Wat moet ik doen bij verkoop van mijn woning?

Alle informatie vindt u op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Waar vind ik in Twente een erkend deskundige energielabeladviseur? 

Meuleman Elektrotechniek is bevoegd om voor u een definitief energielabel te verstrekken.
Wanneer u op de site https://www.energielabelvoorwoningen.nl/  kijkt, zoekt u dan op de naam Meuleman Elektrotechniek voor een goed en eerlijk advies voor een redelijke prijs.

Energielabel Meuleman Elektrotechniek

 

Wat kost een definitief energielabel? Dit kan helemaal gratis….

Voor het regelen van een definitief energielabel werken wij met een vaste prijs van € 15,=  incl. BTW.

Bij aankoop van zonnepanelen bij Meuleman Elektrotechniek krijgt u gratis een definitief energielabel. Denkt u er over om zonnepanelen aan te schaffen? Profiteer dan nu nog van de duurzaamheidslening en de teruggave van de B.T.W! Wij komen graag bij u langs voor een gedegen advies. Neem vrijblijvend  contact met ons op.

 

 

 

 

 

  • Routebeschrijving

  • Volg ons op

    logo_facebook_f  Twitter  LinkedIn

  • Logo Uneto

(2020)
MENU