Plastic Fish vist plastic uit de oceaan.

Vissen naar plastic uit de oceanen.

Bron: Inhabitat – Sustainable Design Innovation, Eco Architecture, Green Building –http://inhabitat.com

URL naar het  artikel >

fishtower-duurzaam-plastic-zonnepanelen-hengelo

The Plastic Fish Tower is an underwater structure that would float and bob on the surface of the ocean, navigating through the GPGP. The patch is made up of mostly of plastic, which gets broken down by the sun and elements into tiny pellets that harm birds, sea mammals and fish. The tower, which is really more of an orb, would be encircled with a mesh sphere that is 3,280 feet in diameter. As it floats through the garbage patch, it would suck in and trap the plastic pellets that it came in contact with.

Inside the structure, the pellets would be recycled into small sheets of plastic, which would later be used to help build fish farms. The Plastic Fish Tower would not only recycle and remove plastic pollution from the world’s waters, it would use the same pollutants to help rebuild the fragile ecosystem beneath the GPGP as the plastic could also help keep the structure buoyant.

The team hopes that the Plastic Fish Tower will also attract eco-tourists to the GPGP, sparking interest for environmental education. Ideally, the tourist transport ships would also be fueled with chemicals extracted during the recycling process, but the team has yet to find a method to do so.

The team planned the Plastic Fish Tower to also host both above and below-water residential and leisure spaces connected by underwater bridges. The tower’s cleansing function outweighs the team’s residential plans, but could still be a benefit to cleaning up the expansive Great Pacific Garbage Patch.

Zonnekaart Oldenzaal

Offerte aanvraag via Zonnekaart Oldenzaal

Steeds meer mensen weten de site van de Zonnekaart te vinden. De zonnekaart laat u met één druk op de knop zien welke daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers. De kaart toont de dakvlakken die voldoende zoninstraling hebben en geeft een goede inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplazonnepanelen-hengelo-logo_oldenzaalatst kan worden. Met behulp van een eenvoudige rekenmodule kunt u snel uitrekenen wat de investering zal opleveren. Op deze site staan de erkende installateurs vermeld waar u terecht kunt met uw vragen en voor een kostenopgave/offerte voor uw woning. Meuleman Elektrotechniek uit Hengelo komt graag bij u langs, ook in Oldenzaal, voor een eerlijk advies en een betrouwbare offerte. Maak een afspraak of bel voor informatie.

 

Link voor zonnekaart Oldenzaal. Klik hier.

 

 

Asbest er af…..zonnepanelen er op!

Regeling voor vervanging asbestdaken mogelijk verlengd!

Wilt u uw stal, loods, schuur, kantoor of woonhuis asbestvrij maken en/of zonnepanelen aanschaffen? Het vervangen van asbestdaken is fiscaal voordelig via de MIA en Vamil.

Het plaatsen van zonnepanelen is (fiscaal) voordelig via de Energie investeringsaftrek (EIA) of Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Ondernemers die asbestdaken vervangen en op het nieuwe dak bovendien zonnepanelen plaatsen, kunnen sinds 1 juli 2012 bovendien rekenen op Vamil voor de aanschaf van de zonnepanelen.

In onderstaande tabel is samengevat welke voordelen EIA, MIA en Vamil bieden en welke kosten in aanmerking komen. Deze voordelen zijn gebaseerd op de eisen volgens de Milieulijst 2015; zie de codes F 6390 en C 6400 op deze lijst. De Milieulijst vindt u bij de downloads onderaan deze pagina. De codes voor zonnepanelen op de Energielijst 2015 (EIA) zijn 251102 en 251104.

 Fiscaal voordeel 2015

EIA MIA Vamil
Volledige naam Energie-investeringsaftrek Milieu-investeringsaftrek Vrije Afschrijving Milieu-investeringen
Fiscaal voordeel 41,5% van de investerings- kosten (extra) afschrijven van de fiscale winst 36% van de investerings- kosten (extra) afschrijven van de fiscale winst 75% van de investerings- kosten op een willekeurig moment afschrijven
Asbest
Wat komt in aanmerking het verwijderen van asbesthoudende daken, gevels en dakgoten en het aanschaffen en monteren van nieuwe dakplaten, dakgoten en gevels
Wat komt niet in aanmerking de kosten voor het afvoeren en storten van de asbesthoudende dakplaten komen niet in aanmerking
Maximumbedrag wat in aanmerking komt € 30 per m2 dakplaat, € 30 per strekkende meter dakgoot en € 15 per vierkante meter netto gevelplaat
Zonnepanelen
Wat komt in aanmerking Zonnepanelen met een gezamenlijk piekvermogen van ten minste 25 kW of zonnepanelen met SDE 2013 of eerder de aanschaf en montage van zonne panelen op een locatie waar tegelijk asbesthoudende daken worden vervangen
Wat komt niet in aanmerking de aanschaf en montage van zonnepanelen indien asbestsanering al in een eerder stadium heeft plaatsgevonden
Maximumbedrag wat in aanmerking komt € 1.200 per kW x (piekvermogen in kW – 25 kW)
Voor de zonnepanelen met SDE geldt geen maximum
geen

 

Meer informatie

OMAN BOUWT ENORME ZONNECENTRALE OM LAATSTE OLIE TE POMPEN

AMSTERDAM – Oman, gelegen ten zuid van het Arabische schiereiland, wil een enorme zonnecentrale gaan bouwen van ruim 1.021 megawatt. Met de enorme hoeveelheid energie die hiermee wordt opgewekt, moet het laatste beetje olie dat nog in de grond zit worden opgepompt.

Oman werkt hierbij szonnepanelen-Hengelo-Oman-Omdenkenamen met Shell en het Franse oliebedrijf Total. In totaal wordt er 600 miljoen dollar gestoken in het project, Miraah (Arabisch voor spiegel) geheten, dat in 2017 moet klaar zijn.

“Het gebruik van zonne-energie voor de olieproductie is een langetermijnoplossing”, aldus Raoul Restucci, directeur van Petroleum Development Oman, tegenover de Wall Street Journal. Petroleum Development is de joint venture die het project gaat bouwen.

De olieproductie neemt al langer af in Oman, één van de grotere olieproducenten in het Midden-Oosten die niet aangesloten is bij kartelorganisaties OPEC.  Door betere techniek wist het land alsnog de productie te verhogen van 700.000 vaten per dag in 2007 naar 950.000 vaten per dag in 2014.

De zonnecentrale wordt gebruikt om olie in de grond te verhitten waardoor het makkelijker op te pompen is. In de zonnecentrale worden duizenden spiegels geplaatst die het zonlicht concentreren op 1 plek waar water is. De stoom die ontstaat wordt vervolgens geïnjecteerd in een oliereservoir.

Petroleum Development Oman verwacht dat de technologie in 2023 goed zal zijn voor een derde van de totale productie van olie.

Zonnepanelen met Enphase omvormer in programma RTL 7

Doe Maar Duurzaam!

 

Aanstaande zonzonnepanelen-omvormer-enphase-hengelodag, 12 Juli zal Enphase Energy in de uitzending van Doe Maar Duurzaam! te zien zijn. Dit programma informeert over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. De onderwerpen variëren van energie tot duurzaam ondernemen en van milieu tot duurzaam bouwen.

Frank Berets, Country Manager Enphase Nederland, zal in deze uitzending de voordelen en de technologie achter micro-omvormers toelichten. Aspecten die aan bod komen zijn schaduw, opbrengst, te verwachten levensduur en waarom men juist nu moet investeren in een zonne energie systeem.

De uitzending zal plaats vinden a.s. zondag om 10.00 uur en worden herhaald op 18 Juli, ook op RTL7, om 13.00 uur.

Meuleman Elektrotechniek werkt voornamelijk met Enphase omvormer. Hieronder ziet u schematisch weergegeven hoe een omvormer werkt. Voor vragen kun u altijd contact met ons opnemen.

Wij wensen u veel kenphase-omvormer-zonnepanelen-hengeloijk plezier.

 

omvormer-zonnepanelen-enphase-hengelo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonnepanelen met Fronius omvormer

Vorige week zijn er door Meuleman-Elektrotechniek 2 zonnestroominstallaties geplaatst. In Hengelo en in Almelo gingen de mannen het dak op. Er werd ruim een uur eerder gestart i.v.m. de hittegolf van de afgelopen week.  Desondanks was het afzien tijdens de installatie van zonnepanelen afgelopen vrijdag.Goed gesecureerd en met behulp van een steiger werden de panelen vlot op het dak gelegd. Met als resultaat tevreden klanten.  Zij kozen voor een omvormer van Fronius, type Galvo.

PRODUCTBESCHRIJVING

De Fronius Galvo 3.1-1 omvormer wordt geleverd incl. monitoring. Al meer dan vijftig jaar richt Fronius zich als één van de marktleiders op de technologieën die elektrische stroom opwekken. Het moederbedrijf is gelegen in Oostenrijk en telt meer dan 2500 werknemers over de gehele wereld waarvan 8Meuleman-Elektrotechniek-Fronius-omvormer00 werknemers op de R&D afdeling werken. Fronius is niet geheel afhankelijk van haar omvormers. Naast omvormers houdt Fronius zich nog bezig met drie andere afdelingen; laadsystemen, batterijen en stroomvoorzieningen voor plasmatechnieken. Fronius is  één van de krachtigste en betrouwbaarste omvormers op de markt. Daarbij is hij eenvoudig te bedienen. Met behulp van geavanceerde technologieën wordt er uit elk paneel de maximale opbrengst gehaald. De omvormers beschikken tevens over een monitoringssysteem. Door het erg hoge bereik qua voltages geschikt voor zowel Poly- als Monopanelen.

Waarom Fronius?

 • Een kwalitatief zeer goede omvormer
 • Een garantie van 10 jaar
 • Uiterst betrouwbaar en hoog rendement
 • Voor zowel kleine als grote systemen goed toepasbaar
 • Zeer stille werking (afhankelijk van het model)
 • Eenvoudig te bedienen

 

Heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen? Geef dan hier uw contact gegevens op, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Zonnepanelen volledige dekking in uw opstalverzekering?

Zonnepanelen meestal meeverzekerd in opstalverzekering.

verzekeringen-zonnepanelen

Wat is wel en wat is niet verzekerd?

In de consumentengids van maart 2015 staat een overzicht van een groot aantal verzekeringsmaatschappijen die

zonnepanelen dekken  in de bestaande opstalverzekering.

Negatieve uitzonderingen zijn: Aegon Online en Kruidvat.

Overspanning (door bliksem) valt onder de dekking, doorbranden (ivm verhoogde spanning stroomnet)  en diefstal    meestal ook.

De meeste maatschappijen verzekeren ook diefstal en vandalisme. Schade door vogels wordt vaak wel vergoed, echter schade aangericht door knaagdieren niet.

De verschillen ontstaan bij vandalisme of bij schade door dieren.

Solarif is de enige maatschappij dat opbrengstverlies vergoedt, wanneer de zonnepanelen door een gedekte schade langer dan 4 dagen geen stroom opleveren.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de consumentengids.

 

Meuleman Elektrotechniek deelnemer aan Solar Days

Solar Days ’15 bij Meuleman Elektrotechniek

Om zonne-energie te promoten is er de jaarlijkse promotiecampagne Solar Days.
Met het opwekken van zonne-energie draag je bij aan duurzame energie en het is in veel gevallen ook financieel (zeer) aantrekkelijk. 

Koffie klaar op zaterdag 6 juni van 10 – 17 uurMeuleman-Elektrotechniek-Hengelo-Solardays

Op zaterdag 6 juni ’15 is er bij Meuleman Elektrotechniek, Bellinckhof 43, 7556 NM Hengelo, de gelegenheid om te praten over zonne-energie. Er is documentatie aanwezig en u kunt materialen bekijken, zoals zonnepanelen, bevestigingsmaterialen, omvormers etc….  Ook is er iemand aanwezig om u gratis te adviseren en om de mogelijkheden te bekijken voor uw woning.  En uiteraard is er kofiie/thee of iets anders te drinken. Wij nodigen u van harte uit om langs te komen. Ook als u zelf al panelen heeft, wellicht kunt u andere bezoekers stimuleren en enthousiasmeren om ook gebruik te gaan maken van deze schone energie. Want niets heeft meer effect dan mond-tot-mond reclame.

Kunt u ons niet bezoeken, maar wilt u toch informatie? Dan kunt u dit vinden op onze site. Klik hier voor meer informatie. Of bel voor het maken van een afspraak. Wij komen graag en vrijblijvend bij u langs.

 De thema’s van de campagne van dit jaar zijn:

 • Hoeveel levert uw PV systeem werkelijk op ? Wij helpen u te controleren of uw systeem wel optimaal werkt.
 • Waar moet u op letten bij de aankoop van een PV systeem ? Leer van de ervaring van anderen.
 • Hoe stimuleert uw gemeente de toepassing van zonne-energie ? Een deskundige jury kiest de beste Zonne-energiegemeente (SolarCity) van 2015.
 • Wat zijn de mogelijkheden om zonne-energie esthetisch aantrekkelijk toe te passen op een gebouw ? Ontdek samen met architecten de beste innovaties en de mooiste zonne-energiegebouwen van Nederland.

Nationaal Zonne-energie evenement

Tijdens het nationaal zonne-energie evenement kunnen beleidsmakers uit gemeenten en provincies, projectontwikkelaars en architecten zich laten bijpraten door experts over de thema’s van de campagne. Ook maken we dan bekend welke gemeente de titel SolarCity 2015 mag voeren en welke zonne-energieprojecten en innovaties als beste worden beoordeeld.  Het evenement vindt plaats op 5 juni in Nijmegen.

Teldezon

Ook vindt er dit jaar de grote Tel de Zon actie plaats. Met deze actie wordt eigenaren van zonnestroominstallaties gevraagd om één week bij te houden wat de opbrengst van hun systeem is, en om hun ervaring met de aankoop en het gebruik van het PV systeem te delen. Met dit project vragen de organisatoren positieve aandacht voor zonne-energie om zo meer mensen over de streep te trekken om hun bijdrage te leveren aan het opwekken van duurzame energie. Inschrijven kan eenvoudig via mijn-telweek. Daarnaast zullen de gegevens nader worden geanalyseerd door het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit Utrecht om inzicht te krijgen in de prestaties van zonnestroomsystemen in Nederland. De gegevens zullen worden gebruikt om uitspraken te kunnen doen over regionale verschillen in de hoeveelheid zonne-energie die door verschillende installaties wordt opgewekt.

Zelf meedoen?

Wekt u zelf zonne-energie op en bent u enthousiast over zonne-energie en wilt u dit delen? Of bent u installateur, producent, een gemeente of adviseur? Doe dan zeker mee! Meedoen betekent dat u zelf een evenement organiseert en dat op deze landelijke website bekend maakt. Samen versnellen we de transitie naar een duurzame energievoorziening!

Organisatie

In Nederland worden de Solar Days georganiseerd door de Stichting SolarDays. De Stichting werkt samen met Holland Solar (brancheorganisatie voor zonne-energie), Klimaatverbond (vereniging van lagere overheden met een voorlopend Klimaatbeleid) , RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Berenschot, en andere partners.

Bedrijfsfilm Meuleman Elektrotechniek bijna gereed!

Film gemaakt in samenwerking met Kanaal Twente.

Omdat de bedrijfsfilm een onmisbaar onderdeel is van de huidige marketing heeft Meuleman Elektrotechniek een promotiefilmpje laten maken door Claus Brockhaus en  Britt van Uem van Kanaal Twente. De laatste details worden op dit moment verwerkt. Binnenkort is het resultaat zichtbaar via de website en andere kanalen. Deze samenwerking kwam tot stand door de ontmoeting tijdens een mini-symposium bij Reklame -en Designburo De Lijn uit Hengelo. Daar gaven Claus en Britt uitleg over hun wijze van film maken. Na wat gesprekken zijn vorige week de opnames gemaakt. Dit tot volle tevredenheid van beide partijen.

Het doel van de film

Om de naamsbekendheid van Meuleman Elektrotechniek in Hengelo en directe omgeving te vergroten is besloten tot het maken van deze film. In deze film zijn vooral de zonnepanelen en de NEN  inspecties naar voren gebracht.

Film-Meuleman-Elektrotechniek Film-Meuleman-Elektrotechniek FIlm Meuleman Elektrotechniek NEN Inspecties Film Meuleman Elektrotechniek Zonnepanelen Hengelo

Meuleman Elektrotechniek op de Duurzaamheidsmarkt Almelo

Duurzaamheidsmarkt Almelo op 24 april

Locatie: Restaurant van de bibliotheek Almelo

Adres:Het Baken 3, Almelo

Tijdstip: 16.00 – 20.00 uur

Op vrijdag 24 april 2015 organiseert gemeente Almelo een duurzaamheidsmarkt
speciaal gericht op zonnepanelen. Verschillende leveranciers zijn aanwezig om
informatie te geven. De duurzaamheidsmarkt is bedoeld voor huiseigenaren in
Almelo die meer willen weten over zonnepanelen

Twijfelt u over de aanschaf van zonnepanelen? Dan is deze markt echt iets voor u!
De ontwikkeling van zonnepanelen gaat snel en de panelen worden steeds efficiënter.
In Nederland zijn circa 300 merken zonnepanelen verkrijgbaar, waardoor veel
mensen door de bomen het bos niet meer zien. Op de duurzaamheidsmarkt kunt u de
verschillende producten zien en het verhaal erbij horen van een lokale leverancier.
Hierdoor kunt u verschillende producten vergelijken en bepalen met welke leverancier
u het liefst in zee wilt gaan. Er zullen ongeveer zes leveranciers aanwezig zijn.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van www.energiebesparenAlmelo.nl of
zie hieronder de folder van de Gemeente Almelo.

Meuleman-Elektrotechniek_folder ESA infobijeenkomst duurzaamheidsmarkt Almelo 2015

 

 • Routebeschrijving

 • Volg ons op

  LinkedIn

 • Logo Uneto

(2024)
MENU